dilluns, 3 de març del 2008

La Setmana del Llibre a Barcelona, fins al 9 de març


Del 29 de febrer al 9 de març, a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, i del 22 de febrer al 2 de març al Pati de la Misericòrdia de Palma, els llibres seran l’element principal al carrer.
A la setmana del llibre es podrà remenar el fons editorial més important de llibres en català, perquè els visitants puguin trobar tots aquells llibres que fa temps que cerquen.
És una setmana on s’uneixen llibres i festa, i diverses activitats per a tots. Signatures, xerrades al Sofà806, espectacles infantils, una Lectura pública, el Dictat, un cicle de cinema...

UNA MICA D’HISTÒRIA
L'any 1983, el vestíbul de l'estació de Sants acollí la primera edició de la Setmana del Llibre en Català, i s'hi celebrà fins que el 1989 passà a instal·lar-se a l'estació de França. De 1990 a 2005, va trobar el seu espai a la Sala Marquès de Comillas de les Drassanes.
Any rere any, la Setmana del Llibre en Català s'ha anat consolidant i creixent, convertint-se en una festa per als lectors en català. Amb la intenció d'arribar encara a més gent, a partir de 1999 es van incorporar noves seus a la de Barcelona. Han estat seus de la Setmana del Llibre en Català les ciutats de Girona, Tarragona, Perpinyà, Palma, Madrid i Nova York.
L’any 2006 la Setmana del Llibre en Català feu un gir i incorporà un nou model i una nova ubicació: situà la seva seu central a la plaça de Catalunya de Barcelona, on s'hi va estar dos anys, i descentralitzà la Setmana mitjançant les llibreries de tot Catalunya.
Enguany, la Setmana manté el seu esperit de sortir al carrer i s'instal·la a l'avinguda de la Catedral de Barcelona, comptant també amb la col·laboració i implicació de llibreries i biblioteques d'arreu de Catalunya.